MYČKA NÁDOBÍ 60 CM Značky Concept

MYČKA NÁDOBÍ 60 CM Concept MN3360SS

11500Kč
4.45

Celkové hodnocení

4.5/5

Pro

  • Dostatečně velká
  • Tichá
  • Dětský zámek
  • Aqua stop systém
  • Odložený start / Časovač

Proti

  • Občasné vrzání dveří
  • Vyšší spotřeba soli

Dnes se vyjádřím k myčce na nádobí značky Concept, kterou jsem pořízoval cca před 4 roky.

Menší vsuvka / průpovídka – týká se myčky na nádobí, ale nejde přímo o recenzování 🙂

STORY S MYČKOU NA NÁDOBÍ

Nevím jestli to znáte nebo to tak taky máté, ale když jsem se s partnerkou stěhoval do RD, kde momentálně bydlíme již sedmým rokem, předělával jsem kuchyň a ptal jsem se partnerky „Mám udělat přívod vody a odpad na myčku, budeš v kuchyni chtít myčku?“ V té době k myčkám měla partnerka odpor, takže mi řekla „Ne, v žádném případě myčku na nádobí nechci, akorát v tom nádobí smrdí a stejně to pořádně neumývá, radši budu mýt ručne“, tak jsem tedy udělal kuchyň bez myčky na nádobí.

A hle tu asi po 3 letech, co zde bydlíme si moja usmyslela, že chce myčku na nádobí 😀 (nečekaně)…

Jelikož máme malou kuchyň a vše bylo, tak nějak na míru, vymyslel jsem to tak, že oddělám jednu skříňku s šířkou 40cm a jednu skříňku, kde byl v té době dvojdřez zaříznu a skrátím o 20cm (přičemž jsem vyměnil dvojdřez za jededen větší a hlubší).

Předchozí spokojenost se spotřebiči značky Concept

Jelikož jsem na začátku zvolil vybavení kuchyně značky Concept, rozhold jsem se i tentokrát podívat se po myčce na nádobí této značky, protože jsem měl z posledních 3let dobré zkušenosti s touto značkou.

Tak – měl jsem v lince otvor 820x600x600 nad kterým byla natažená nová pracovní deska (ale nechtěl jsem vestavnou myčku (z principu nemám důvěru k vestavěným spotřebičům, i když jsou jistě také dobré a jsou rozhodně pěkné a stylové).

MN3360SS MYČKA NÁDOBÍ 60 CM

Do oka mi padla tato myčka na nádobí, protože korespondovala s designem linky i s designem ostatních spotřebičů (vše máme v nerezi/stříbré barvě a spíše hranaté než kulaté prvky).

U této myčky na nádobí se udávaly rozměry:

  • Výška: 845 mm
  • Šířka: 598 mm
  • Hloubka: 600 mm

Zavolal jsem do společnosti Concept, abych se poradil a ujistily mě, že když oddělám horní desku volně této volně stojící myčky, dostanu se s výškou na potřebných 820mm, tak jsem tuto myčku na nádobí objednal.

Myčka na nádobí dorazila - STORY 2

Když objednaná myčka na nádobí dorazila, musel jsem ji sám vytáhnout do patra, protože dorazila dopoledne a kurýr ji vytáhl prvních 5 schodů do verandy našeho rodinného domu. Partnerka byla v této chvíli těhotná, takže jsem byl razantně proti tomu, aby s myčkou vůbec hýbala.

Co mě velmi potěšilo, tak zabalená myčka vážila cca 50kg, takže jsem neměl větší problémy s tím, abych myčku sám vynesl do patra.

Myčku jsem si připojoval sám, udělal mi zde radost Aqua stop systém, který byl v základní dodávce, protože v předchozím bytě, se mi stalo, že se mi myčka počůrala a já pak musel u souseda v bytě pode mnou oškrábat strop a vymalovat.

Vše jsem popřipojoval a když jsem chtěl myčku zasunotu, tak mi vylézala cca 3cm z pod linky.

Myčku jsem vytáhnul, přeměřil hloubku a vše bylo, jak mi v Conceptu řekli do telefonu.

Ovšem měl jsem ze zdi vyvedené odpadní koleno, které o ty 3centimetry vylézalo ze zdi a díky němuž, jsem myčku nemohl dotlačit, až ke zdi.

Tak jsem musel ještě přesekat odpad o cca 10cm dál a poté jsem myčku úspěšně opět popřipojoval a dostal na své místo.

Po třech letech používání (a že u nás jede někdy i 2x za den – průměrně 5-6x týdně). Musím ocenit jednoduché ovládání, časovač pro odložení startu, to že je tichá a má dětský zámek a že splní požadavky běžné české rodiny, která má relativně často návštěvy a hodně vaří 🙂 Jelikož máme hodně tvrdou vodu, tak mi příjde, že má celkem vysokou spotřebu soli, ale mám ji nastavenou na maximum a ještě sem tam přisypu do myčky změkčovač od Calgonu. Od cca půl roku mi příjde, že trochu vržou dveře při zavírání (ale je možné, že po nich houpalo dítě nebo tak něco), tak pant dveří sem tam prostříknu WDčkem aje na chvíli klid.

S touto myčkou zatím nebyl žádný problém, vše funguje jak má a ani partnerka si nestěžuje.

Takže nemůžu jinak, než tuto myčku vřele doporučit. Doufám, že vám tato recenze pomůže s výběrem a že vám vaše kuchyňské spotřebiče budou dlouho a dobře sloužit.