1.Tandemový seskok padákem

Tandemový seskok padákem

Tandemový seskok je jedinečná příležitost vyskočit si z letadla a zažít parádní euforii z volného pádu. Nejdříve proběhne krátká instruktáž, co při skoku dělat a co raději nedělat. Třeba se nedržet zuby nehty letadla.

Pak přijde na řadu oblíkačka do výstroje a nástup do letadla. Ve výšce 3 000 až 4 000 metrů se vyskočí a nastává očekávaný volný pád, který trvá zhruba jednu minutu v rychlosti až 200 km/h.

Prostě paráda! Let s padákem zabere 10 až 15 minut a kochání krajinou je nezapomenutelné. Po dohodě s instruktorem lze vyzkoušet ovládání padáku a vzít let do vlastních rukou. Celý zážitek trvá přibližně 3 hodiny. Adrenalin koluje v žilách a po přistání je touha zkusit to znovu stále silnější. Kvůli velkému nárustu ceny paliv je možné, že bude na místě účtovaný palivový příplatek.


1. krok Tandemového seskoku – SRDCE V KALHOTÁCH

Svůj první seskok padákem z letadla jsem absolvovala na letišti v Příbrami. Celou cestu autem jsem byla v pohodě, podle mých kolegů až moc v pohodě. Ale přiznávám, že po příjezdu na letiště se mi začal trochu chvět žaludek při pohledu na malé panáčky padající z oblohy. To mám skákat taky jen tak ze 4 km?

Naštěstí atmosféra na letišti je tak úžasná, že i ten strach mě začal opouštět. Mám dostatek času pokouknout po letišti a připravit se poctivě na to, co mě čeká.

Parašutisti skáčou jeden za druhým, zkoušejí tríčky a je to super podívaná pro mě i celou partu z Adropu.

2. krok Tandemového seskoku – A JE TO TU… JDU NA TO!

Parašutista, co mě bude mít na starost, se jmenuje Jirka. Nejprve je na řadě oblékání speciální kombinézy. Pak chvilka teorie co a jak vlastně ve vzduchu dělat a nedělat. Je to jen pár vět, až jde mráz po zádech. Jak říkal Jirka: “Vše je na mě, ty si to nahoře jen užij a kochej se.” Tu se stáhne a zde se stáhne, oblečeno, hotovo. Po chvilce čekání je letadlo připraveno. Za řevu motoru nastupujeme do letadla s další partou profíků i adrenalinových nadšenců, jako jsem já.   

3. krok Tandemového seskoku – VZHŮRU DO 4 KM!

20 minut čekání, napětí a zvláštních pocitů. Po snad nekonečně dlouhém stoupání do 4 km nad zemí je to tu. Jirka si mě připnul na břicho. 4 cvaky a je to. Ano, 4 cvaky a jde se na to! Jirka mě mile uklidňoval: “Bojíš se? Neboj se, stejně skočíme, dolu letadlem nikdo na zpět nejede.”

4. krok Tandemového seskoku – 1,…2,…3…

Je jasné, že je to tu. Raz, dva, tři, jsme na okraji a najednou, kde nic tu nic, jen daleko země. Vše se stalo tak rychle, ani mžiknout jsem skoro nestihla. Najednou řvu a letím. Neuvěřitelnej pocit…

Musíte zažít na vlastní kůži. Letíte neuvěřitelně rychle, vše slyšíte v uších, cítíte ten tlak a hukot a padáte a padáte do neznáma.

JEDNÍM SLOVEM „WOW“.

Najedou přijde poklepání na rameno – znamení vše ok. A po chvilce škub. Nejdelší a jedna z nejhezčích minut mého života. Jaké je to letět až 200 km volným pádem nelze snad ani popsat. Po otevření padáku je už na řadě kochání krajinou. Emoce se valí a člověk chce hnedka znova. Po necelých 10 minutách krásného letu padákem, kdy je vidět vše z ptačí perspektivy, stojí opravdu za to, už mě jen čeká naprosto pohodlný dosed na zem. Člověk ani nechce vstát jaká paráda to byla, energie a adrenalin proudí celým tělem.


Pokud jste ještě tohle nezažili, nezažili jste pořádný adrenalin. Za stáhnuté půlky tenhle zážitek na celý život stojí. Jděte do toho! Vyberte si kterýkoli z našich tandemových seskoků a skočte do toho po hlavě!

A pokud se bojíte, co takhle si to užít s partičkou kámošů v rámci nějaké akce, jako třeba rozlučka se svobodou, hm?

Super dárek je také Jízda v autě Ford Mustang 5.0 V8